Agenturer

Trevor JamesTrevor James
www.trevorjames.com
År 1979 grundades det engelska företaget Trevor James. Företaget har bl. a. utvecklat en serie tvärflöjter som fått pris som världens bästa skolinstrument. Men, även flöjter av högsta kvalitet för den professionella musikern finns i modellprogrammet.  Nyligen har företaget släppt en professionell saxofonmodell, ”Signature Custom”, som 2012 fick priset som årets bästa saxofon. Utöver träblåsinstrument erbjuder Trevor James även brassinstrument av mycket god kvalitet.    

Sterling Musical InstrumentsSterling Musical Instruments
www.sterlingbrass.co.uk
Sterling Musical Instruments har haft sin tillverkning av professionella brassbandsinstrument i Storbritannien sedan 1987. Paul Riggett, grundaren av Sterling Musical Instruments och tidigare produktionschef för Boosey & Hawkes, har genom sin stora erfarenhet och genom att anlita flera av de mest namnkunniga hantverkarna från tidigare Boosey & Hawkes, bidragit till att Sterling snabbt etablerat sig på marknaden som en av de ledande tillverkarna inom den brittiska brassbandstraditionen.

Di Zhao FlutesDi Zhao Flutes
www.dizhaoflutes.com
År 1990 emigrerade den kinesiske flöjtisten Di Zhao till USA för att utbilda sig till instrumenttekniker och flöjtbyggare vid West Iowa Technical School. Efter 15 års arbete hos några av de mest välrenommerade flöjtbyggarna i Boston, och efter att ha anlitats som konsult för kända flöjtmärken som Powell och Haynes, startade han till sist en egen flöjtfabrik. Målsättningen var, och är, att producera en ny generation flöjter av högsta möjliga kvalitet.

GottsuGottsu
www.gottsu-japan.com
Japanska Gottsu Sepia Tone munstycken är handgjorda av Mr Masahiko Gotoh, japansk saxofonist som under tre års tid utvecklat dessa munstycken. Materialet är nytt och består av hårdgummi och silikon och som namnet ”Sepia Tone” antyder så eftersträvar tillverkaren den ”gamla goda tonen”. Gottsu munstycken ger en härligt öppen ton och är mycket lättspelade i såväl höga som låga register. Ett fantastiskt munstycke med en fantastisk finish.

Lion BagsLion Bags
www.lionbags.pl
År 2001 startade det polska företaget Muzyk sin produktion av blåsinstrumentväskor under namnet Lion Bags. Med åren har varumärket kommit att likställas med oklanderlig kvalitet, både vad gäller råmaterial och utförande. I dag samarbetar man med flera av världens ledande instrumenttillverkare och företagets produkter finns representerade i hela EU såväl som USA och Japan.

Fratelli PatricolaFratelli Patricola
www.patricola.com
Det lilla familjeföretaget Fratelli Patricola startades 1976 av bröderna Francesco, Pietro och Biagino Patricola. All tillverkning sker ännu i dag för hand, enligt gammal tradition, i den småskaliga fabriken i norra Italien. Företaget tillverkar klarinetter och oboer i både grenadilleträ och rosewood. Instrumenten håller högsta kvalitet och Patricola-familjens kärlek till trä som råmaterial kan spåras långt tillbaka i tiden.

K Ge ReedsK.Ge Reeds
www.kge-reeds.com
Under sin studietid i London på 1980-talet började den kinesiske oboestudenten Kexun att tillverka rör för Howarth. Detta för att finansiera sina egna oboestudier. 1989 flyttade emellertid Kexun vidare till Australien där han så småningom började undervisa och ge mästarklasser i just oboerörtillverkning. Hans lyckosamma, men lite okonventionella, tillverkningsmetod är i dag vida känd och företaget distribuerar både oboe- och fagottrör i stor skala världen över.

HaBHaB
www.lungentrainer.de
HaB har de senaste 8 åren drivit portalen Lungentrainer.de med Europas största utbud av medicinska lung- och andningshjälpmedel. Företaget har lång erfarenhet av andningsstimulerande utrustning inom en rad olika områden som t.ex. fysiologi, medicin, hälsa & välmående, idrott och musik. Man saluför, förutom denna utrustning, också en del referenslitteratur som rör andningsteknik i stort.

Wm S HaynesWm. S. Haynes
www.wmshaynes.com
Ett amerikanskt flöjtföretag grundat 1888 av George och William Haynes. De första flöjterna tillverkades i Boston USA. 1913 utvecklade de en metod för tillverkning av flöjter med dragna tonhål. Samma år tillverkade företaget den första guldflöjten. Företaget är idag känt för sina exklusiva konsertflöjter i silver och guld.

Doc's ProplugsDoc’s Proplugs
www.proplugs.com
År 1977 skapades Doc´s Proplugs av Robert "Doc” Scott i Santa Cruz i Kalifornien. Han utvecklade ursprungligen Proplugs som skydd vid fridykning men upptäckte snart att öronskydden även fungerade utmärkt som skydd för musiker och arbeten i bullriga miljöer. Proplugs filtrerar bort ca 20 dB av de höga skadliga frekvenserna i området 2.000-8.000 Hz.

Fusion ProductsFusion Products
www.fusion-bags.com
Fusion Products är ett företag baserat i England som utvecklar designade gigbags för musiker och andra användare. De vet att musiker kräver en bag utöver det vanliga som inte bara skyddar instrumentet utan också ser bra ut. Utöver bagar för olika instrumentgrupper har företaget också utvecklat ”Fuse-On” konceptet där en mindre bag kan kopplas till den ordinarie instrumentbagen.

John PackerJohn Packer
www.johnpacker.co.uk
John Packer Musical Instruments är ett brittiskt företag som sedan drygt 35 år specialiserat sig som återförsäljare för träblås och bleckblåsinstrument. Tidigare jobbade företaget bl. a. som rådgivare till Trevor James, Schreiber och Boosey & Hawkes. Nu utvecklar, designar och importerar företaget sina egna instrumentserier under namnet JP.

PaxmanPaxman
www.paxman.co.uk
Paxman är ett brittiskt horntillverkande företag. Företaget grundades vid sekelskiftet av Harry Paxman. Richard Merewether, en professionell hornist vars karriär hade börjat med Sydney Symphony Orchestra, kontaktade omkring 1950 Robert Paxman med idéer kring hur instrumenten kunde utvecklas. Deras instrument blev så framgångsrika att Merewether och Paxman fortsatte samarbeta och utvecklade en instrumentserie med över 50 modeller. I dag finns företaget söder om Themsen på Union Street.

Missa inte Vintage Corner på Uffes Blås i Deje

Missa inte ”Vintage Corner” en unik avdelning i vår affär, fylld med massor av gamla härliga instrument från tidsintervallet 1930-1980.

Läs mer

Event

Uffes Blås IRL
I Deje, tre mil norr om Karlstad, finner ni vår fullsortimentsbutik och reparationsverkstad. Köpa nytt instrument? Vi har det mesta i... Läs mer »